Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 6. 2018

V 49. letu je za posledicami srčne kapi umrl kitarist Ralph Santolla, poznan po sodelovanju z izvajalci, kot so Deicide, Obituary, Death, Iced Earth, Sebastian Bach, Vital Remains in številni drugi.

6. 12. 2017

Mike LePond's Silent Assassins predstavljajo skladbo Avengers Of Eden s prihajajočega studijskega izdelka z naslovom Pawn And Prophecy, ki bo izšel 26. januarja pri založbi Frontiers Music.

Zvezdniški heavy metal projekt, ki ga vodi basist Mike LePond (Symphony X, Distant Thunder, ex-Seven Witches), sestavljajo še Metal Mike Chlasciak (Halford, ex-Testament, ex-Sebastian Bach) na kitari, Michael Romeo (Symphony X, ex-Kotipelto) na kitari, klaviaturah in bobnih, ter Alan Tecchio (Hades, Watchtower, ex-Non-Fiction, ex-Seven Witches) na vokalu.

25. 9. 2017

Warrel Dane (Sanctuary, Nevermore) se vrača z novim solo albumom z naslovom Shadow Work, ki naj bi izšel v prvi polovici prihodnjega leta pri založbi Century Media Records. Naslednika albuma Praises To The War Machine iz leta 2008 bo produciral Roy Z (Bruce Dickinson, Halford, Helloween, Sebastian Bach), medtem ko zasedbo sestavljajo Johnny Moraes (kitara), Thiago Oliveira (kitara), Fabio Carito (bas) in Marcus Dotta (bobni), ki vsi z Daneom igrajo že od leta 2014.

24. 2. 2017

Blood Divisions so objavili priredbo UFO klasike Hot 'N' Ready z novega EP-ja Cardinal One, ki bo izšel 24. marca pri Metal Blade Records.

Jedro projekta Blood Divisions tvorijo Chris Jericho (Fozzy), David Austin (Nasty Savage) in Ed Aborn (Intersonic Cyber Symphony), pomagajo pa jim še nekateri sedanji oziroma bivši člani zasedb, kot so Obituary, Death, Nasty Savage, Six Feet Under, Iced Earth, Sebastian Bach, Deicide, Massacre, Trans-Siberian Orchestra in druge.

14. 12. 2016

Skid Row delajo na novem materialu in demo posnetkih, na katerih bo kot »posebni gostujoči vokalist« sodeloval ZP Theart (Tank, I Am I, ex-Dragonforce). Čeprav Theart pri Skid Row poje že od februarja letos, skupina do sedaj še ni uradno potrdila novega vokalista.

Bivši frontman Sebastian Bach si sicer s svojim menedžmentom že nekaj časa prizadeva za združitev klasične zasedbe Skid Row, vendar bo na to kot kaže treba še malo počakati, če bo do nje v končni fazi sploh prišlo.

8. 12. 2016

Kultna black metal zasedba Crimson Moon je v začetku tega tedna pri W.T.C. Productions izdala svoj tretji studijski album z naslovom Oneironaut, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Skupino je kot solo projekt leta 1994 ustanovil Scorpios Androctonus (Acherontas, Possession Ritual, Sabnack, Akrabu, ex-Ancient, ex-Demoncy, ex-Dethroned, ex-Melechesh), ki je tudi tokrat sam posnel in odigral celoten album, kot posebni gostje pa so se mu ponekod pridružili tudi člani skupin Acherontas in Demoncy ter kitarist Ralph Santolla (ex-Deicide, ex-Obituary, ex-Sebastian Bach). Novi album prinaša naslednje skladbe:
Gossamer Of Arachne
Molding Of A Spell
Seeker Of The 7th Gate
Weaver Of The Web
Urilian Worm
Oneironaut

4. 1. 2016

Nekaj dni pred koncem starega leta je zasedbo Skid Row zapustil vokalist Tony Harnell. Dejanje je takoj sprožilo ugibanja o njegovem nasledniku in mnogi so skrito upali na vrnitev vokalista Sebastiana Bacha. Zadnji trači pa govorijo o tem, da naj bi novi vokalist postal ZP Theart, bolj znan kot bivši vokalist zasedbe Dragonforce. Njegov trenutni bend I Am I je namreč spremljal Skid Row na turneji leta 2013, večkrat pa se jim je pridružil tudi na odru. 

Avtorica: Tina Urek
31. 12. 2015

Pevec Tony Harnell je sporočil, da zapušča skupino Skid Row. Razlogi za njegov odhod zaenkrat še niso znani, se pa ob reunionu njihovih kolegov Guns N' Roses že pojavljajo namigovanja o morebitni ponovni združitvi z vokalistom Sebastianom Bachom.

2. 6. 2015
Dirty Skunks sporočajo: »V sredo, 3. 6., bomo v Gala Hali gostili We Are Harlot, superskupino, ki jo sestavljajo člani zasedb Asking Alexandria, Sebastian Bach, Silvertide in Revolution Renaissance. Kot predskupina bodo nastopili domači Tomcat. Vstopnice lahko kupite prek On Parole, v Gala Hali, ko ta obratuje, ter v trgovinah Madness na Trubarjevi in Master of Metal na Kotnikovi v Ljubljani. Predprodajna cena vstopnice je 18 €, na dan koncerta pa bo vstopnina 22 €.« /J.G./

Razpored:
21:00 blagajna
21:30 vrata
22:00 Tomcat
23:00 We Are Harlot

23. 9. 2014
Ace Frehley (ex-Kiss) je razkril koncertno zasedbo, s katero bo v kratkem začel tudi v živo predstavljati svoj najnovejši solo album z naslovom Space Invader. Legendarnemu kitaristu se bodo tako pridružili še Richie Scarlet (ex-Sebastian Bach, ex-Frehley's Comet) na ritem kitari, Chris Wyse (The Cult, Owl, ex-Ozzy Osbourne) na basu in vokalu ter Scot Coogan (ex-Brides Of Destruction, ex-Lynch Mob, ex-Lita Ford) na bobnih. /B.B./

23. 4. 2014
Sebastian Bach predstavlja sveži videospot za skladbo All My Friends Are Dead z najnovejšega solo albuma Give 'Em Hell. /B.B./

22. 4. 2014
Sebastian Bach predstavlja skladbo Taking Back Tomorrow z najnovejšega studijskega albuma Give 'Em Hell, ki bo danes izšel pri založbi Frontiers Records. /B.B./

1. 4. 2014
Sebastian Bach je objavil videospot za komad Temptation, ki se nahaja na prihajajočem albumu Give 'Em Hell. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
20. 2. 2014
Preko Jay Mohr's Mohr Stories Podcast lahko premierno prisluhnete skladbi Temptation s prihajajočega albuma Sebastiana Bacha z naslovom Give 'Em Hell, ki bo aprila izšel pri Frontiers Records. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana